O autorze
World Bread Day 2010 (submission date October 16)
środa, 29 września 2010

 

MUS CZEKOLADOWY Witam ponownie !!! Na słodki początek powrotu do blogowania polecam mus czekoladowy inspirowany przepisem według Gordona Ramsay'a.

 

 

 

 

 



Składniki
200 ml śmietany 18%
100 g czekolady
50 ml gęstego jogurtu
2 żółtka
30 g cukru

3 łyżki schłodzonej kawy
domowej roboty konfitura z wiśni
jogurt do podania


MUS CZEKOLADOWY

Śmietanę zagrzej i rozpuść w niej czekoladę na gładką masę.

Żółtka utrzyj z cukrem.

Połącz wszystko z jogurtem i kawą.

Wlej do foremek wyłożonych wiśniami otoczonych wodą.

Piecz 20-25 minut w kąpieli wodnej,  w 170 stopniach.

Wstaw na noc do lodówki.

SMACZNEGO;)

MUS CZEKOLADOWY