World Bread Day 2010 (submission date October 16)
Blog > Komentarze do wpisu

ODROBINA SŁODYCZY PO LETNIEJ ROZŁĄCE

 

MUS CZEKOLADOWY Witam ponownie !!! Na słodki początek powrotu do blogowania polecam mus czekoladowy inspirowany przepisem według Gordona Ramsay'a.

 

 

 

 

 



Składniki
200 ml śmietany 18%
100 g czekolady
50 ml gęstego jogurtu
2 żółtka
30 g cukru

3 łyżki schłodzonej kawy
domowej roboty konfitura z wiśni
jogurt do podania


MUS CZEKOLADOWY

Śmietanę zagrzej i rozpuść w niej czekoladę na gładką masę.

Żółtka utrzyj z cukrem.

Połącz wszystko z jogurtem i kawą.

Wlej do foremek wyłożonych wiśniami otoczonych wodą.

Piecz 20-25 minut w kąpieli wodnej,  w 170 stopniach.

Wstaw na noc do lodówki.

SMACZNEGO;)

MUS CZEKOLADOWY

środa, 29 września 2010, amatoreczka-pl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
fiolka-fiolunka
2010/09/29 15:49:02
wygląda pysznie ;) zamarzył mi się taki deser, ale na ciepło tzn. z ciepłym wnętrzem i chrupiącą skórką na zewnątrz...ciekawe czy udałoby się taki wyczarować :)
-
kulinarnespotkania
2010/09/29 15:49:19
ale pysznosci:) moze cos jeszcze zostało?
-
cashmere85
2010/09/29 16:24:44
I ta łyżeczka przebijająca się przez czekoladową skorupkę.. mniam:)
-
zaytoona
2010/09/29 16:35:39
Wspaniały przepis! Aż mi się zamarzyła taka lekko chrupka skorupka kryjąca pysznie czekoladowe wnętrze... Ach!
-
n_ina
2010/09/29 18:05:38
używałaś śmietany czy śmietanki? hmm, może coś takiego robię w weekend
-
2010/09/30 21:15:05
n_ina, używałam śmietany Piątnicy:)

zaytoona, dziękuję bardzo, choć to nie do końca mój przepis jak to napisałam we wstępie. Pozdrawiam

cashmere85, :)

kulinarne spotkania, niestety nic, jak wiesz takie pyszności szybko znikają. Pozdrawiam

fiolka-fiolunka, oczywiście, że możesz i na ciepło podać ten mus. Myślisz, że ja z całą partią czekałam do rana. Pierwsza filiżanka zniknęła gdy tylko wyjęłam go z piekarnika;)