World Bread Day 2010 (submission date October 16)
Blog > Komentarze do wpisu

PASTA DI CASTAGNE

PASTA DI CASTAGNE

Przeglądajac ostatni numer Twojego Stylu, natknełam sie na makaron z kasztanami. Oczy mi się zaświeciły, gdyż myślę iż to połączenie zaskoczy mnie cudownym smakiem.
Przetestowałam więc propozycję, modyfikując ją na swoją nutę. Wiecie co, miałam rację-pyszne było.



Składniki

70 g domowego makaronu tagliatelle
5 suszonych kasztanów
1 łyżka śmietany 18%
90 g jogurtu greckiego
1 łyżeczka oliwy
1 ząbek czosnku
parmezan i natka pietruszki do posypania


Zamrożony makaron, o którym wspominałam wcześniej wrzuciłam na gotującą i osoloną wodę na 5 minut.  Starty czosnek oraz kasztany podsmażyłam na oliwce dodając po chwili śmietanę. Zdjęłam patelnię z ognia i dodałam wtedy jogurt łącząc powstały sos z ugotowanym makaronem. W ten sposób jogurt grecki nie zwarzył się. Całość posypałam odrobiną parmezanu- w końcu to dietetyczny przepis i i posiekaną natką pietruszki. Smacznego


PASTA DI CASTAGNE

czwartek, 04 lutego 2010, amatoreczka-pl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
katarina.f
2010/02/05 10:11:09
Nigdy nie jadłam kasztanów, a to danie wygląda tak smakowicie! :)
-
2010/02/15 18:58:49
katrina.f to mój trzeci raz gdy kosztowałam kasztany. Dostałam kasztany pakowane próżniowo i zapewne nie są one tak dobre jak te świeże choć bardzo mi zasmakowały;)Pozdrawiam cieplutko