World Bread Day 2010 (submission date October 16)
Blog > Komentarze do wpisu

PIECZONY BAKŁAŻAN



Składniki

1 bakłażan

2 łyżki miodu

¼ szklanki sosu sojowego

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka imbiru


Swój powrót do blogowania zaczynam od tej prostej ale jak że pysznej przekąski. Inspiracje zaczerpnęłam z lokalu znajdującego się na Nowym Świecie- The Place.
Bakłażana przekroiłam na pól a następnie ponacinałam tak by wyszedł karteczkowy wzór. Posoliłam i odstawiłam na 30 minut. W tym czasie przygotowałam marynatę podgrzewając wszystkie składniki do całkowitego ich połączenia. Po 30 minutach bakłażana umyłam i polałam marynatą zostawiając kilka łyżek na później. Bakłażan  został umieszczony w piekarniku nagrzanym do 200o Celsjusza na ok.  20 minut. W miedzy czasie podlałam go pozostałą marynatą. Smacznego

PIECZONY BAKŁAŻAN

 

PIECZONY BAKŁAŻAN


środa, 23 września 2009, amatoreczka-pl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2009/09/25 13:33:55
Trafiłam TU przyadkiem, ale bardzo mi się podoba dlatego pozwolę sobie jeszcze zaglądnąć :)) bakłażan jest pyyyszny:) pozdrawiam
-
2009/09/25 21:40:27
Serdecznie zapraszam Cię augulka.73