World Bread Day 2010 (submission date October 16)
Blog > Komentarze do wpisu

FASZEROWANE NALEŚNIKI W SOSIE Z CURRY

Naleśniki (ok. 15 sztuk):

250 g mąki pszennej

300 ml mleka200 ml wody niegazowanej

sól do smaku

25 g rozpuszczonego masła

3 jajka 

Farsz:

1 nieduży kalafior

 1 papryka czerwona

1 papryka żółta

2 marchewki

½ opakowania groszku zielonego

½ puszki pomidorów pokrojonych w kostkę

2 łyżki żółtego curry

1 łyżeczka zielonej pasty z curry

1 łyżka papryki słodkiej

¼ łyżeczki pasty chili

100 ml śmietanki 22%

Masło + oliwa do smażenia 

Sos:

3 puszki pomidorów pokrojonych w kostkę

1 opieczona, zmiksowana i przetarta przez sito papryka czerwona

1 łyżka zielonej pasty z curry

¼ łyżeczki pasty chili

1 łyżeczka brązowego cukru

sól i pieprz do smaku

Z podanych składników usmażyłam tym razem z moją mamą, gdyż ona jest w tym lepsza cienkie ale sprężyste;) naleśniki. Farsz i sos był w mojej gestii-pokrojonego kalafiora, marchewkę i groszek zalałam wrzącą wodą i zblanszowałam. Na patelni rozgrzałam łyżkę masła i trzy oliwy z przyprawami a następnie wrzuciłam pokrojoną paprykę na ok. 3 minuty. Dodałam zbalnszowane warzywa, poddusiłam całość kolejne 5 minut, by na koniec doprawić śmietanką  i odstawić mój farsz do ostygnięcia. Składniki na sosik wrzuciłam do rondelka, zagotowałam i przyprawiłam do smaku;). Naleśniki zawijała  moja siostraJ. Smacznego

FASZEROWANE NALEŚNIKI W SOSIE Z CURRY
niedziela, 22 lutego 2009, amatoreczka-pl

Polecane wpisy

  • LENIWE ŚNIADANIE

    Przyszedł taki moment, w którym od czasu do czasu znajduje się każda z nas. Czas diety- raczej ograniczenia. Święta już za nami, już wszytskie pierniki zostały

  • ZIOŁOWY OMLET

    Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki 3 jaja 2 łyżeczki roztopionego masła porządna garść szczypior

  • NALEŚNIKI WYPEŁNIONE SOCZEWICOWĄ W TRZECH KOLORACH

    Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormal

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: